Monday, June 03, 2013

Menjelajah Gua Batu Maloi

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah masih diberi kesempatan dan ruang untuk berkongsi cerita pada kengkawan semua... Untuk trip kali ni iaitu trip ke Gua Batu Maloi, aku dijemput oleh seorang sahabat blogger iaitu Ayu a.k.a AFAYUFU untuk join aktiviti penjelajahan gua batu maloi yang terletak di Tampin, Negeri Sembilan.

Pada hari kejadian, kami bertolak dari Kuala Lumpur pada jam 7.30 pagi, dan kami sampai di kawasan Hutan Rekreasi Batu Maloi lebih kurang jam 10.00 pagi. 


Pintu Masuk ke Hutam Rekreasi Batu Maloi
Sampai je di Hutan Rekreasi Gua Batu Maloi, kami kena isi perut dulu, makanan yang disediakan memang agak menarik (sebab kami tengah lapar)  Apa lagi, kami bedal lah dulu... hehehehe

Licin dah.. x sempat nak ambil gambar sebelum makan..
Dah selesai makan, kami pon tukar pakaian yang sesuai, sebelum aktiviti bermula, kami diberi taklimat ringkas oleh Abang Joe (otai gua baru maloi ni).





Selesai taklimat dari Abang Joe, Kami pon memulakan perjalanan meneroka Gua Batu Maloi, Aku pon tak reti nak cerita panjang, jadi korang hayati dan cipta lah ayat sendiri dari gambar yang aku paparkan di bawah ni..

Jurupandu Kami, Abag Bo.






















Wajah setelah kepuasan meneroka...

Alhamdulillah, kami dapat menamatkan pengembaraan di Gua Batu Maloi, dengan selamatnya . Muka semua kengkawan nampak puas je, dan yang pasti, diaorang semua akan terus dahagakan cabaran-cabaran yang lain.

Kepada kengkawan yang berminat nak ke Gua Batu Maloi, Boleh lah berhubung dengan 

Abg Joe : 017-6902764

Photo : Credit tu kamera aku sendiri, dan rakan-rakan dalam ekspedisi ini. 

19 comments

mcam best jer.. jelajah batu caves dah cuba?.. hahaha..

Mmg best..? batu caves..? gua damai belakang batu caves pernah lah explore...

Jom bro ajak geng gi sana.. RM 50 je kena bayar, siap breakfast ngan lunch lagi tu..

laaa pergi ngan ayu ke...el kenal ayu tu lam blog je lah
seronok ea uols g masok gua..hehe

Yup gi ngan ayu, kenal ayu pon dalam dunia blog jugak.... kebetulan minat sama...

saya yg org n9 nih pun tak pernah lg masuk gua batu maloi. huhu

best teroka gua ni,,,blogmimpisemalam pon berminat dengan outdoor yg macam nii

Nanti kita leh wat aktiviti sesama erk..

Accidently found ur blog pokcit polie.. Hahaha...

RM 50 per pax...

Hahaha.. kecik je kan dunia ni....

So kena masuk lah eiala,... thanks

SALAM.kalo camping bole x..??

saya berminat, 0145696826

This comment has been removed by the author.

Camping boleh je... leh contact no yg saya bagi tu...


EmoticonEmoticon