Tuesday, June 04, 2013

Testing Blog | Troubleshooter

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Selamat pagi selasa...
Semalam ada beberapa rakan bertanya, nape lah blog aku ada entry testing 1, testing 2 dan seterusnya..


Sebenarya blog ni dalam proses nak baik pulih kerana ada sedikit masalah paparan, aku mendapat bantuan dari sahabat yg juga merangkap sifu aku dalam dunia blog ni iaitu SOP .
masalah yang berlaku ialah paparan entry hanya dua atau tiga entry walaupun aku dah setting 10 entry yang dipamerkan di paparan hadapan.


Menurut SOP perkara ini berlaku disebabkan dalam satu-satu entry aku terlalu banyak gambar yang aku letakkan, so untuk mengelakkan perkara ini berulang lagi, SOP menasihati aku supaya kurangkan gambar dalam setiap entry, paling banyak pon 15 keping jer. Selepas ni aku takleh nak letak gabar bebanyak lah.

Beribu-ribu lemon terima kasih aku ucapkan pada sahabat blogger www.sop.name.my yang tak jemu-jemu layan soalan tak masuk akal, lepas ni aku pasti akan menyusahkan kau lagi dengan pelbagai soalan.

Majulah Blog Untuk Negara... hahaha
Bubye..



8 comments:

  1. jika ada gambar byk hendak dikongsi, dicadangkan gambar tersebut digabung jd 1 keping utk kurangkan jumlah gambar.

    selepas semak semalam baru teringat pernah kena tahun 2010 cam entry ni http://www.sop.name.my/2010/04/kenapa-halaman-utama-blog-papar-1-post.html

    p/s: bukan sifu tp sama2 belajar bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks thanks bro... kalau ajar satu huruf pon dh kira guru... sifu biasanya merendah diri... hehehehe

      Delete
  2. Owh, patutlah saya rasa lain macam jer dengan entry semalam. Ada masalah rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... dan saya belajar satu ilmu dari masalah tu...

      Delete
  3. lama tak update blog kan? hehe

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Jadi puncanya,tak boleh letak gmbr bnyk2 la ya..dia berkait dgn jenis template yg kita guna gak ke polie?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah cuba tukar beberapa template, pakai basic template yg blogger bagi pon.. sama jugak....

      Delete
    2. uikk, pelik juga ya..takpala..skurg2nya buat masa ni dah settle..hrpnya, masalah tak berulang..

      Delete