Bloggers ditutup secara Rasmi

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sekejap tadi aku teringat nak bukak laman web bloggers.com sebab aku rasa dah lama tak jenguk ke laman berkenaan, tapi bila bukak, tengok website tu dah down.... So aku pon "google" berkenaan laman blogger.com ni, rupa-rupanya dah di tutup. Tak dinyatakan plak ditutup atas sebab apa.
Laman Penyebarah dan Perkongsian Link blogger.com telah ditutup secara rasminya pada 25 Jun 2013. Aku rasa penutupan laman ni mengejutkan semua bloggers kerana dengan penutupan laman bloggers ni akan menyebabkan banyak kehilangan backlinks dari bloggers.com.
Atas alasan apa pon bloggers.com ditutup, Jasamu tetap di kenang, dan aku masih berharap agar laman ini kembali beroperasi kembali satu hari nanti.



Kata-Kata Terakhir Bloggers.com

We are sorry to inform you that we are shutting down Bloggers.com permanently from June 25, 2013. We will greatly miss this community. We want to say THANK YOU for everything. 
Previous
Next Post »

27 comments

Write comments
3:51 PM delete

takut pula giliran blogger yg guna platform blogspot.com huhu

Reply
avatar
Indah P
AUTHOR
4:27 PM delete

suatu saat blogspotpun jg mengalami hal yg sama.....siap2 saja. hehehe

Reply
avatar
Fyna Ahmad
AUTHOR
4:29 PM delete

terkejut gak pasal tue.

Reply
avatar
4:52 PM delete

siapa yang masih mengguna kan platform percuma dari blogspot,baik cepat2 bertukar ke platform berbayar seperti wordpress... itu pun kalau anda saya artikel2 anda itu.. :)

by JR

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:14 PM delete

Harap-harap jangan lah camtu erk...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:14 PM delete

Harap tak berlaku lah..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:15 PM delete

tu lah pasal... bukak2 dah ilang semua, patut lah banner yg letak kat blog ilang jugakk

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:16 PM delete

Huhuhuhuhu.. harap tak berlaku lah camtu...

Reply
avatar
Vee Lea
AUTHOR
6:57 PM delete

Bloggers and blogspot tak sama ke?? Waduh. O.o bLur tahap gaban. Haha. Reply gi shoutbox ehhh. Takut gak tak psl2 tak dpt bukak lg pasni :(

Reply
avatar
7:31 PM delete

rasanya takkan berlaku perkara macam tu.. dah lama kot blogspot ni bertapa..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
7:44 PM delete

blogspot sama ngan blogger.com. Tapi bloggers.com lain, tgk bebetul ada beza ejaannya...

Reply
avatar
Dede Thea
AUTHOR
8:11 PM delete

hilanglang sudah my link,jika blpogpot ditutup pula,
jahanlah ditutup,,

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
10:32 PM delete

Kenapa ditutup?

Reply
avatar
Mizz Aiza
AUTHOR
12:36 AM delete

tak boleh selesa dengan platform blogspot ya? aiza tak faham sangat.. hehe..

Reply
avatar
Honeybee GB
AUTHOR
11:41 AM delete

At first i thought it was blogspot tapi sebenanrnya the one that shutting down is bloggers.com, community were millions of bloggers meet and interact. I'm a member too. So sad to hear it's gone. I heard it was close because it has grown beyond the expectations of the founder and his resource capacity. Mungkin kalau ada pelabur, bloggers dapat survive semula. :)

-http://herweightlossdiary.blogspot.com

Reply
avatar
10:31 PM delete

bloggers.com takpe, jgn blogger.com. naya kalau blogger.com tutup. website tu sbnrnya nak dijual kpd owner baru, spt yg berlaku pd laman sosial thumblr sblm ini. mgkn diorg ni nak jual psl tak mampu nak sediakan server farm yg besar2 kot...

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
2:31 PM delete

Salam.

Kalau blogspot pun ditutup, pa kita nak buat polie? hehe

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:24 AM delete

ntah lah... tak tau nak buat apa lah... kena blaja wordpress lah plak

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:27 AM delete

kalau aku kaya.......

Reply
avatar
Mia Liana
AUTHOR
6:07 PM delete

oooo.... baru je tahu ni... thanks ya..

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
10:26 AM delete

nampak gaya macamtu la,huhu. Tak mustahil benda tu berlaku..kan.

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
4:05 PM delete

emmm baru tahu sedih tgk tutp, hilng tempat sharing link

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
4:35 PM delete

ohh... tidak... huhuh
patah tumbuh hilang berganti :)

Reply
avatar
Aida Ismail
AUTHOR
9:02 PM delete

Ohh..lack of funds rupanya. Patut la ditutup. Hmmm...

Reply
avatar
2:33 PM delete

laahh, baru tau. jangan blogspot sudala

Reply
avatar
Puteri Kasih
AUTHOR
9:54 PM delete

la dah tutup ke? lama juga tak login kat situ

Reply
avatar