Friday, June 28, 2013

Bloggers ditutup secara Rasmi

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sekejap tadi aku teringat nak bukak laman web bloggers.com sebab aku rasa dah lama tak jenguk ke laman berkenaan, tapi bila bukak, tengok website tu dah down.... So aku pon "google" berkenaan laman blogger.com ni, rupa-rupanya dah di tutup. Tak dinyatakan plak ditutup atas sebab apa.
Laman Penyebarah dan Perkongsian Link blogger.com telah ditutup secara rasminya pada 25 Jun 2013. Aku rasa penutupan laman ni mengejutkan semua bloggers kerana dengan penutupan laman bloggers ni akan menyebabkan banyak kehilangan backlinks dari bloggers.com.
Atas alasan apa pon bloggers.com ditutup, Jasamu tetap di kenang, dan aku masih berharap agar laman ini kembali beroperasi kembali satu hari nanti.



Kata-Kata Terakhir Bloggers.com

We are sorry to inform you that we are shutting down Bloggers.com permanently from June 25, 2013. We will greatly miss this community. We want to say THANK YOU for everything. 

27 comments:

  1. takut pula giliran blogger yg guna platform blogspot.com huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap jangan lah camtu erk...

      Delete
  2. suatu saat blogspotpun jg mengalami hal yg sama.....siap2 saja. hehehe

    ReplyDelete
  3. terkejut gak pasal tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal... bukak2 dah ilang semua, patut lah banner yg letak kat blog ilang jugakk

      Delete
  4. siapa yang masih mengguna kan platform percuma dari blogspot,baik cepat2 bertukar ke platform berbayar seperti wordpress... itu pun kalau anda saya artikel2 anda itu.. :)

    by JR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhuhu.. harap tak berlaku lah camtu...

      Delete
    2. rasanya takkan berlaku perkara macam tu.. dah lama kot blogspot ni bertapa..

      Delete
  5. Bloggers and blogspot tak sama ke?? Waduh. O.o bLur tahap gaban. Haha. Reply gi shoutbox ehhh. Takut gak tak psl2 tak dpt bukak lg pasni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogspot sama ngan blogger.com. Tapi bloggers.com lain, tgk bebetul ada beza ejaannya...

      Delete
  6. hilanglang sudah my link,jika blpogpot ditutup pula,
    jahanlah ditutup,,

    ReplyDelete
  7. tak boleh selesa dengan platform blogspot ya? aiza tak faham sangat.. hehe..

    ReplyDelete
  8. At first i thought it was blogspot tapi sebenanrnya the one that shutting down is bloggers.com, community were millions of bloggers meet and interact. I'm a member too. So sad to hear it's gone. I heard it was close because it has grown beyond the expectations of the founder and his resource capacity. Mungkin kalau ada pelabur, bloggers dapat survive semula. :)

    -http://herweightlossdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. bloggers.com takpe, jgn blogger.com. naya kalau blogger.com tutup. website tu sbnrnya nak dijual kpd owner baru, spt yg berlaku pd laman sosial thumblr sblm ini. mgkn diorg ni nak jual psl tak mampu nak sediakan server farm yg besar2 kot...

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Kalau blogspot pun ditutup, pa kita nak buat polie? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah... tak tau nak buat apa lah... kena blaja wordpress lah plak

      Delete
    2. nampak gaya macamtu la,huhu. Tak mustahil benda tu berlaku..kan.

      Delete
  11. oooo.... baru je tahu ni... thanks ya..

    ReplyDelete
  12. emmm baru tahu sedih tgk tutp, hilng tempat sharing link

    ReplyDelete
  13. ohh... tidak... huhuh
    patah tumbuh hilang berganti :)

    ReplyDelete
  14. Ohh..lack of funds rupanya. Patut la ditutup. Hmmm...

    ReplyDelete
  15. laahh, baru tau. jangan blogspot sudala

    ReplyDelete
  16. la dah tutup ke? lama juga tak login kat situ

    ReplyDelete