Monday, June 24, 2013

Berbasikal di FRIM

Selamat sejahtera kepada semua sahabat,

Kali ni aku nak berkongsi sikit pasal aktiviti berbasikal di Forest Research Institute Malaysa atau lebih dikenali sebagai FRIM. Aku dan beberapa orang sahabat berada seawal pagi di FRIM. Kalau pada hari minggu, kat sini agak ramai orang. 



setelah membuat pembayaran di pintu masuk FRIM, kami pon terus mencari parking dan setting basikal untuk berkayuh,

Kalau korang tak ada basikal sendiri, jangan risu, kat frim ada disediakan perkhidmatan sewaan basikal.
Selesai semua setting basikal, kami memulakan kayuhan diketua oleh Ustaz Nazri a.k.a Jayen. Kat FRIM ni banyak route untuk kayuhan ni, aku tak mahir sangat pasal route ni, aku ikut jer leader yang ada kat depan.







Harap korang enjoy tengok gambar-gambar yang aku letak kat sini, so korang olah sendiri cerita dari gambar-gambar tu, sebenarnya banyak lagi gambar nak letak, tapi takut masalah ini. So terpaksa hadkan jumlah gambar dalam entry ni.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..

25 comments

Lama dah tak naik basikal. Rasa takut pun ada.. Hihi..

Kena mula balik tu... ilangkan rasa takut tu...

dulu berbasikal kat bukit cherakah je masa sekolah menengah dengan kawan2.dah lama tak kayuh,ntah lah boleh 'balance'kan badan ke tak he3..wah sukalah tgk foto2 ni,ramai jugak kawan update tentang aktiviti kat frim.

dah lama tak naik basikal.. kali terakhir naik basikal adalah masa kat sekolah menengah.. hahaha

Selalu sangat pergi FRIM sebab sekolah pun dekat situ je :))

Pergi frim ponteng sekolah ke sis...?

Wow... Mmg suke Aktiviti lasak ek Bro?
Giorgio minat gak tp masih xberpeluang... (^_^)

Bestnye dapat berbasikal kat tempat cm ni..

Yup... memang hobi masa lapang... Nanti kalau ada kelapangan, boleh llah follow...

Memang best Teena, Tapi banyak lagi tempat yang lagi best...

en. somi el ada satu beskal cam ni
tp lama terperap lam stor
tahhhh katanya nak tukau brek la apalah
adoiiii dulu beriya nak kayuh bukit lah kayuh 1 penang lah hehehe
hope xdelah tersimpan lam stor smpai anak cucu ekekeke
igt nak beli beskal gak el ni..tp xdelah cam beskal ni
lerun pun ok nak wat kayuh...exercise kununnye haha

Hehehe.. actually apa2 beskal pon ok, kalau beli memahal tak kayuh buat apa.. baik simpan kat kedai je terus kan... Silakan El, beli lah beskal.. yg murah ada Le Run, Raleigh... yg roda tiga tu lagiiii murah... hehehehe

Bestnya. Dah lama tak berbasikal. Hehe. Tapi letih la kayuh.

aktiviti yang begitu menyihatkan....

Mmg best Aida, bila kita menghayati keindahan alam ni, x terasa keletihannya...

Ye batul.. thanks sis...

nak berbasikal jugak.. boring r naik motor & kereta..

Silakan zizie... dah beli beskal bgtau erk... kita kayuh sesama...

Salam.

Teringin nak ke FRIM ni, banyak akt leh buat kan kat sini.

Kali terakhir berbasikal camni, masa kat s.alam, gi bukit cerakah tu. Best la juga, tpi ikut jalan bertar je lah, sewa basikal kat sana.

menarik! teringin nak pegi..tapi xde geng la plak..sigh T_T

terlihat track nya sangat menantang, jd ingin berbasikal kat sini.
izin share streaming/download movie HD free

Jom join geng saya...

So lepas ni kena cuba kat frim plak....


EmoticonEmoticon