Monday, June 24, 2013

Berbasikal di FRIM

Selamat sejahtera kepada semua sahabat,

Kali ni aku nak berkongsi sikit pasal aktiviti berbasikal di Forest Research Institute Malaysa atau lebih dikenali sebagai FRIM. Aku dan beberapa orang sahabat berada seawal pagi di FRIM. Kalau pada hari minggu, kat sini agak ramai orang. 



setelah membuat pembayaran di pintu masuk FRIM, kami pon terus mencari parking dan setting basikal untuk berkayuh,

Kalau korang tak ada basikal sendiri, jangan risu, kat frim ada disediakan perkhidmatan sewaan basikal.
Selesai semua setting basikal, kami memulakan kayuhan diketua oleh Ustaz Nazri a.k.a Jayen. Kat FRIM ni banyak route untuk kayuhan ni, aku tak mahir sangat pasal route ni, aku ikut jer leader yang ada kat depan.







Harap korang enjoy tengok gambar-gambar yang aku letak kat sini, so korang olah sendiri cerita dari gambar-gambar tu, sebenarnya banyak lagi gambar nak letak, tapi takut masalah ini. So terpaksa hadkan jumlah gambar dalam entry ni.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..

25 comments:

  1. Lama dah tak naik basikal. Rasa takut pun ada.. Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena mula balik tu... ilangkan rasa takut tu...

      Delete
  2. dulu berbasikal kat bukit cherakah je masa sekolah menengah dengan kawan2.dah lama tak kayuh,ntah lah boleh 'balance'kan badan ke tak he3..wah sukalah tgk foto2 ni,ramai jugak kawan update tentang aktiviti kat frim.

    ReplyDelete
  3. dah lama tak naik basikal.. kali terakhir naik basikal adalah masa kat sekolah menengah.. hahaha

    ReplyDelete
  4. Selalu sangat pergi FRIM sebab sekolah pun dekat situ je :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi frim ponteng sekolah ke sis...?

      Delete
  5. Wow... Mmg suke Aktiviti lasak ek Bro?
    Giorgio minat gak tp masih xberpeluang... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... memang hobi masa lapang... Nanti kalau ada kelapangan, boleh llah follow...

      Delete
  6. Bestnye dapat berbasikal kat tempat cm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best Teena, Tapi banyak lagi tempat yang lagi best...

      Delete
  7. en. somi el ada satu beskal cam ni
    tp lama terperap lam stor
    tahhhh katanya nak tukau brek la apalah
    adoiiii dulu beriya nak kayuh bukit lah kayuh 1 penang lah hehehe
    hope xdelah tersimpan lam stor smpai anak cucu ekekeke
    igt nak beli beskal gak el ni..tp xdelah cam beskal ni
    lerun pun ok nak wat kayuh...exercise kununnye haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. actually apa2 beskal pon ok, kalau beli memahal tak kayuh buat apa.. baik simpan kat kedai je terus kan... Silakan El, beli lah beskal.. yg murah ada Le Run, Raleigh... yg roda tiga tu lagiiii murah... hehehehe

      Delete
  8. Bestnya. Dah lama tak berbasikal. Hehe. Tapi letih la kayuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best Aida, bila kita menghayati keindahan alam ni, x terasa keletihannya...

      Delete
  9. aktiviti yang begitu menyihatkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye batul.. thanks sis...

      Delete
  10. nak berbasikal jugak.. boring r naik motor & kereta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan zizie... dah beli beskal bgtau erk... kita kayuh sesama...

      Delete
  11. Salam.

    Teringin nak ke FRIM ni, banyak akt leh buat kan kat sini.

    Kali terakhir berbasikal camni, masa kat s.alam, gi bukit cerakah tu. Best la juga, tpi ikut jalan bertar je lah, sewa basikal kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So lepas ni kena cuba kat frim plak....

      Delete
  12. menarik! teringin nak pegi..tapi xde geng la plak..sigh T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom join geng saya...

      Delete
  13. terlihat track nya sangat menantang, jd ingin berbasikal kat sini.
    izin share streaming/download movie HD free

    ReplyDelete