Berbasikal di FRIM

Selamat sejahtera kepada semua sahabat,

Kali ni aku nak berkongsi sikit pasal aktiviti berbasikal di Forest Research Institute Malaysa atau lebih dikenali sebagai FRIM. Aku dan beberapa orang sahabat berada seawal pagi di FRIM. Kalau pada hari minggu, kat sini agak ramai orang. 



setelah membuat pembayaran di pintu masuk FRIM, kami pon terus mencari parking dan setting basikal untuk berkayuh,

Kalau korang tak ada basikal sendiri, jangan risu, kat frim ada disediakan perkhidmatan sewaan basikal.
Selesai semua setting basikal, kami memulakan kayuhan diketua oleh Ustaz Nazri a.k.a Jayen. Kat FRIM ni banyak route untuk kayuhan ni, aku tak mahir sangat pasal route ni, aku ikut jer leader yang ada kat depan.







Harap korang enjoy tengok gambar-gambar yang aku letak kat sini, so korang olah sendiri cerita dari gambar-gambar tu, sebenarnya banyak lagi gambar nak letak, tapi takut masalah ini. So terpaksa hadkan jumlah gambar dalam entry ni.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..
Previous
Next Post »

25 comments

Write comments
Isabel Diaz
AUTHOR
1:45 PM delete

Lama dah tak naik basikal. Rasa takut pun ada.. Hihi..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
1:58 PM delete

Kena mula balik tu... ilangkan rasa takut tu...

Reply
avatar
||aLeaSaRa||
AUTHOR
12:41 AM delete

dulu berbasikal kat bukit cherakah je masa sekolah menengah dengan kawan2.dah lama tak kayuh,ntah lah boleh 'balance'kan badan ke tak he3..wah sukalah tgk foto2 ni,ramai jugak kawan update tentang aktiviti kat frim.

Reply
avatar
azman/santai
AUTHOR
2:00 PM delete

dah lama tak naik basikal.. kali terakhir naik basikal adalah masa kat sekolah menengah.. hahaha

Reply
avatar
Nur Dayana
AUTHOR
2:19 PM delete

Selalu sangat pergi FRIM sebab sekolah pun dekat situ je :))

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:15 PM delete

Thanks sis..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:16 PM delete

nostalgia tu bro

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:16 PM delete

Pergi frim ponteng sekolah ke sis...?

Reply
avatar
Giorgio Izas
AUTHOR
6:46 PM delete

Wow... Mmg suke Aktiviti lasak ek Bro?
Giorgio minat gak tp masih xberpeluang... (^_^)

Reply
avatar
Teena Tna
AUTHOR
12:08 AM delete

Bestnye dapat berbasikal kat tempat cm ni..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:14 AM delete

Yup... memang hobi masa lapang... Nanti kalau ada kelapangan, boleh llah follow...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:15 AM delete

Memang best Teena, Tapi banyak lagi tempat yang lagi best...

Reply
avatar
el
AUTHOR
12:56 PM delete

en. somi el ada satu beskal cam ni
tp lama terperap lam stor
tahhhh katanya nak tukau brek la apalah
adoiiii dulu beriya nak kayuh bukit lah kayuh 1 penang lah hehehe
hope xdelah tersimpan lam stor smpai anak cucu ekekeke
igt nak beli beskal gak el ni..tp xdelah cam beskal ni
lerun pun ok nak wat kayuh...exercise kununnye haha

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:11 AM delete

Hehehe.. actually apa2 beskal pon ok, kalau beli memahal tak kayuh buat apa.. baik simpan kat kedai je terus kan... Silakan El, beli lah beskal.. yg murah ada Le Run, Raleigh... yg roda tiga tu lagiiii murah... hehehehe

Reply
avatar
Aida Ismail
AUTHOR
3:52 PM delete

Bestnya. Dah lama tak berbasikal. Hehe. Tapi letih la kayuh.

Reply
avatar
Mia Liana
AUTHOR
5:42 PM delete

aktiviti yang begitu menyihatkan....

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:14 AM delete

Mmg best Aida, bila kita menghayati keindahan alam ni, x terasa keletihannya...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:15 AM delete

Ye batul.. thanks sis...

Reply
avatar
12:32 PM delete

nak berbasikal jugak.. boring r naik motor & kereta..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
2:42 PM delete

Silakan zizie... dah beli beskal bgtau erk... kita kayuh sesama...

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
2:27 PM delete

Salam.

Teringin nak ke FRIM ni, banyak akt leh buat kan kat sini.

Kali terakhir berbasikal camni, masa kat s.alam, gi bukit cerakah tu. Best la juga, tpi ikut jalan bertar je lah, sewa basikal kat sana.

Reply
avatar
9:14 AM delete

menarik! teringin nak pegi..tapi xde geng la plak..sigh T_T

Reply
avatar
Vix alexa
AUTHOR
11:31 AM delete

terlihat track nya sangat menantang, jd ingin berbasikal kat sini.
izin share streaming/download movie HD free

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
12:43 PM delete

Jom join geng saya...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
12:45 PM delete

So lepas ni kena cuba kat frim plak....

Reply
avatar