Friday, May 17, 2013

Berkayak di Pulau Pangkor

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng... di pagi jumaat yang dilimpahi rahmat hujan ni, memberikan aku semangat nak berkongsi sedikit cerita, dan banyak gambar ngan korang-korang semua. Cerita ni kira sambungan pada cerita lepas yang anda semua boleh baca kat sini..
Selepas aktiviti berbasikal, kami teruskan dengan aktiviti berkayak di Pulau Pangkor, Kami diberi pilihan sama ada nak mengelilingi Pulau Pangkor atau berkayak dedekat je, memandangkan tahap kecergasan tak mengizinkan, kami berkayak dari Pantai Pasir Bogak ke Teluk Dalam dan berpatah balik ke Pantai Pasir Bogak.









Dah selesai angkat kayak, warming up skit, memilih Bauyancy Aid dan memilih pasangan kayak, kami mulakan dengan aktiviti keyakinan di air. Aktiviti ni penting untuk memberi keyakinan kepada peserta terhadap peralatan yang disediakan selamat dan berfungsi dengan baik.




Dalam aktiviti berkayak, selain peralatan yang sempurna, pihak penganjur jugak menyediakan bot menyelamat. Jadi peserta tak perlu bimbang sekiranya ada perkara yang tak diingini berlaku kerana bot menyelamat disediakan.



Selesai aktiviti keyakinan di air, maka kami memulakan aktiviti berkayak yang telah dirancang. Hayatilah gambar-gambar sepanjang aktiviti berkayak ini.














Dah selamat sampai ke pantai, tengok lah berbagai ragam kengkawan aku yang kepenatan, sempat je amik gambar derang.. hehehehe..




Sunset di Pantai Pasir Bogak yang sempat di rkam menggunakan telefon.
Harap anda semua enjoy tengok serba sedikit gambar yang sempat dirakam. Kepada anda yang berminat nak buat aktiviti di Pulau Pangkor boleh berhubung dengan Redah Alam Resources | Tel : 013-4444655. Teelefon dan tempahlah aktiviti yang ada ingin lakukan di Pulau Pangkor, berbagai pakej yang disediakan.

Terima Kasih pada yang sudi membaca cerita yang tak seberapa ini.

27 comments:

  1. menyenangkan banget bersama sahabat berkayak ria. ahh...jadi pingin nih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang amat menyenangkan......

      Delete
  2. ni lau 1st time berkayak sure lenguh2 tulang sendi badan semua
    kena warming up dulu or b4 berkayak pi exercise dulu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lenguh2 takpe... ada buddy kan... so pepandai lah curi time rehat...

      Delete
  3. dah lama tak berkayak..last berkayak masa abs spm dulu..huhu..

    ReplyDelete
  4. tak pandai berkayak...takut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pandai..?? boleh blajar...

      Delete
  5. wah... bestnyaaa..... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lah tersangat best..

      Delete
  6. Bestnya, saya tak penah g pergi berkayak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita berkayak isabel..

      Delete
  7. Pulau Pangkor memang best! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pulau best.... kecuali pulau pandan jauh ke tengah.. hehehehehe

      Delete
  8. teringin jugak berkayak.. tp x pandai berenang nk buat cne ..

    ReplyDelete
  9. wah bestnyer bila pulak nak pegi berkayak? ajak la is is pun terror kayak gak hehehe ada pigat woooo walaupun is takut nak berenang hehehehe.

    ReplyDelete
  10. best berkayak. Last time berkayak di teluk nipah siap pusing satu pulau kecik kat depan nun.. tapi lepas tobat takut terlepas ke laut besar China Selatan

    ReplyDelete
  11. lama sudah xberkayak. lepas tengok gambar2 ni teringin nak kembali berkayak.

    ReplyDelete
  12. bestnya berkayak..tapi letih tangan..huhu..dlu pernah sekali ja berkayak..sbb kem..tak puas rasanya..sebab kena cepat2..hehe

    ReplyDelete
  13. visit and follow me back :D
    http://wickedguts.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Cantiknya pemandangan pantainya..

    ReplyDelete
  15. Saya suka cerita cerita dalam blog ini. Sukses ya buat blognya
    sedikit mau share aja
    Dibayar Dengan Klick Iklan

    ReplyDelete
  16. wahhhh... best.. best...

    ReplyDelete
  17. terbaik cho......

    ReplyDelete
  18. Masa pegi Pangkor hari tu takde pulak nampak orang berkayak. Hee. Untung aaa~

    ReplyDelete
  19. bestnye... ein xpenah pegi pulau pangkor... huhu

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum fauzli...

    Sy yg tinggal berdekatan pulau pangkur sendiri tak pernah buat aktiviti ni...menarik sgt...ada satu pantai di teluk dalam tu bernama Pantai Puteri Dewi..airnya jernih dan pantainya landai ...

    ReplyDelete