Berkayak di Pulau Pangkor

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng... di pagi jumaat yang dilimpahi rahmat hujan ni, memberikan aku semangat nak berkongsi sedikit cerita, dan banyak gambar ngan korang-korang semua. Cerita ni kira sambungan pada cerita lepas yang anda semua boleh baca kat sini..
Selepas aktiviti berbasikal, kami teruskan dengan aktiviti berkayak di Pulau Pangkor, Kami diberi pilihan sama ada nak mengelilingi Pulau Pangkor atau berkayak dedekat je, memandangkan tahap kecergasan tak mengizinkan, kami berkayak dari Pantai Pasir Bogak ke Teluk Dalam dan berpatah balik ke Pantai Pasir Bogak.









Dah selesai angkat kayak, warming up skit, memilih Bauyancy Aid dan memilih pasangan kayak, kami mulakan dengan aktiviti keyakinan di air. Aktiviti ni penting untuk memberi keyakinan kepada peserta terhadap peralatan yang disediakan selamat dan berfungsi dengan baik.




Dalam aktiviti berkayak, selain peralatan yang sempurna, pihak penganjur jugak menyediakan bot menyelamat. Jadi peserta tak perlu bimbang sekiranya ada perkara yang tak diingini berlaku kerana bot menyelamat disediakan.



Selesai aktiviti keyakinan di air, maka kami memulakan aktiviti berkayak yang telah dirancang. Hayatilah gambar-gambar sepanjang aktiviti berkayak ini.














Dah selamat sampai ke pantai, tengok lah berbagai ragam kengkawan aku yang kepenatan, sempat je amik gambar derang.. hehehehe..




Sunset di Pantai Pasir Bogak yang sempat di rkam menggunakan telefon.
Harap anda semua enjoy tengok serba sedikit gambar yang sempat dirakam. Kepada anda yang berminat nak buat aktiviti di Pulau Pangkor boleh berhubung dengan Redah Alam Resources | Tel : 013-4444655. Teelefon dan tempahlah aktiviti yang ada ingin lakukan di Pulau Pangkor, berbagai pakej yang disediakan.

Terima Kasih pada yang sudi membaca cerita yang tak seberapa ini.

Previous
Next Post »

27 comments

Write comments
Indah P
AUTHOR
5:10 PM delete

menyenangkan banget bersama sahabat berkayak ria. ahh...jadi pingin nih :D

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
9:36 AM delete

Memang amat menyenangkan......

Reply
avatar
el
AUTHOR
1:27 PM delete

ni lau 1st time berkayak sure lenguh2 tulang sendi badan semua
kena warming up dulu or b4 berkayak pi exercise dulu hahahaha

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
9:34 PM delete

Kalau lenguh2 takpe... ada buddy kan... so pepandai lah curi time rehat...

Reply
avatar
5:48 PM delete

dah lama tak berkayak..last berkayak masa abs spm dulu..huhu..

Reply
avatar
8:27 PM delete

tak pandai berkayak...takut

Reply
avatar
ANNA MARIANA
AUTHOR
8:27 AM delete

wah... bestnyaaa..... :)

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
12:01 PM delete

Bestnya, saya tak penah g pergi berkayak..

Reply
avatar
fiza saiza
AUTHOR
12:48 PM delete

Pulau Pangkor memang best! :)

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:04 PM delete

SPM tu tahun biler..?

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:04 PM delete

Tak pandai..?? boleh blajar...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:05 PM delete

Memang lah tersangat best..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:05 PM delete

Jom kita berkayak isabel..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
3:06 PM delete

Semua pulau best.... kecuali pulau pandan jauh ke tengah.. hehehehehe

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
7:24 PM delete

teringin jugak berkayak.. tp x pandai berenang nk buat cne ..

Reply
avatar
9:41 AM delete

wah bestnyer bila pulak nak pegi berkayak? ajak la is is pun terror kayak gak hehehe ada pigat woooo walaupun is takut nak berenang hehehehe.

Reply
avatar
9:50 AM delete

best berkayak. Last time berkayak di teluk nipah siap pusing satu pulau kecik kat depan nun.. tapi lepas tobat takut terlepas ke laut besar China Selatan

Reply
avatar
hana hadi
AUTHOR
1:25 PM delete

lama sudah xberkayak. lepas tengok gambar2 ni teringin nak kembali berkayak.

Reply
avatar
Nana Liena
AUTHOR
12:30 AM delete

bestnya berkayak..tapi letih tangan..huhu..dlu pernah sekali ja berkayak..sbb kem..tak puas rasanya..sebab kena cepat2..hehe

Reply
avatar
wickedguts
AUTHOR
7:00 PM delete

visit and follow me back :D
http://wickedguts.blogspot.com

Reply
avatar
Virlyz Nyzam
AUTHOR
9:38 PM delete

Cantiknya pemandangan pantainya..

Reply
avatar
Ilham Pratama
AUTHOR
3:54 AM delete

Saya suka cerita cerita dalam blog ini. Sukses ya buat blognya
sedikit mau share aja
Dibayar Dengan Klick Iklan

Reply
avatar
Mia Liana
AUTHOR
9:00 AM delete

wahhhh... best.. best...

Reply
avatar
D_08
AUTHOR
4:32 PM delete

terbaik cho......

Reply
avatar
Aida Ismail
AUTHOR
4:01 AM delete

Masa pegi Pangkor hari tu takde pulak nampak orang berkayak. Hee. Untung aaa~

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
10:21 AM delete

bestnye... ein xpenah pegi pulau pangkor... huhu

Reply
avatar
Wirda Amir
AUTHOR
8:37 AM delete

Assalamualaikum fauzli...

Sy yg tinggal berdekatan pulau pangkur sendiri tak pernah buat aktiviti ni...menarik sgt...ada satu pantai di teluk dalam tu bernama Pantai Puteri Dewi..airnya jernih dan pantainya landai ...

Reply
avatar