Berbasikal di Pulau Pangkor

Friday, May 03, 2013 | comments (27)

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng... Lama giler tak update blog ni coz atas kesibukan yang tak terhigga... Al-maklum lah sibuk berkempen untuk calon pilihan sempena Pilihanraya Umum Ke 13... hehehehe 

Kali ni nak berkongsi sikit cerita aku berbasikal di Pulau Pangkor, cerita tak banyak lah... banyak gambar lah kot...

Aku dan rakan-rakan berkunjung ke Pulau Pangkor, Perak untuk menjalankan beberapa aktiviti-aktiviti rekreasi kat sana, antara aktiviti yang kami jalankan adalah berbasikal mengelilingi Pulau Pangkor. Semua aktiviti kami diuruskan oleh Redah Alam Resources (013-4444655). 

Sebelum memulakan aktiviti berbasikal, kami di berikan sedikit taklimat keselamatan, dan kami juga dibekalkan dengan basikal.




dah dapat basikal sorangs atu, dah cuba try test basikal tu dan adjust mana yang patut, kami pon memulakan kayuhan. Opps... acara wajib, gambar beramai2 sebelum kayuh..


Selesai sesi bergambar, maka bermulalah kayuhan yang pada permulaannya agak santai, tetapi santai hanya seketika, bukit yang tinggi  menanti kami dihadapan..



bila bukit semakin tinggi, bermulalah acara MTB (Mari Tolak Basikal) hehehehehe



Lepas dah penat berkayuh, kami berehat kejap di Pantai Teluk Nipah sambil menghirup udara segar, dan menghabiskan bekalan yang dibawa.


 

Dah puas bersantai, kami meneruskan perjalanan....


Dalam perjalanan pulang, aku ditimpa kecelakaan, mcm serius bunyinya... Malang tidak berbau, aku terjatuh basikal dan mengalami sedikit kecederaan di bahagian kepala dan tangan. Tapi jangan risau coz kemalangan tersebut tidak menjejaskan tahap kehenseman aku. 
Gambar ni dirakamkan oleh sahabat aku, masa ni aku dibantu selepas terjatuh...

Rakan-rakan aku yang lain meneruskan perjalanan, aku juga meneruskan perjalanan dengan menaiki pajero yang escort kami. Sampai di tempat peginapan kami, aku diberi sedikit rawatan dan yang penting.. ada minum².. hehehehe

Andai korang-korang semua berminat nak buat aktiviti di Pulau Pangkor, boleh hubungi Redah Alam Resources (013-4444655). 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca...




Share this article :

27 comments:

  1. Bestnya tapi mesti penat.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah.. penat mcm pergi gym jer...

      Delete
  2. muda2 dulu selalu naik basikal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. skang pon muda lagi lah mama... hehehehe

      Delete
  3. seronoknya kalau dapat join xtvt camni...tapi skrg geng2 dah bpecah...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. acara MTB tu mcm best je.. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu Mountain Bike... aka Mari Tolak Basikal.... mmg tersangatlah best azab dia...

      Delete
  5. wah..berapa bayar utk aktvt ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah jer.. try contact no yg saya bagi kat atas...

      Delete
    2. huhu mcm best jer..nak jugak try... :P

      Delete
    3. Yeszaa.. mmg aktiviti riadah yg sgt best... banyak lagi aktiviti best yang akan saya update dari masa ke semasa...

      Delete
  6. Wahhh...kaki aku mst tak larat nak kayuh dh...lama gila tak naik beskal ni.

    ReplyDelete
  7. bestnyer berbasikal :))

    ReplyDelete
  8. x dapat bayangkan masa naik bukit tinggi tu
    masa naik guna kancil hari tu sampai kena guna grear 1... hehehe

    ReplyDelete
  9. bestnya aktiviti ni.. agak2 berapa RM untuk join yea?

    ReplyDelete
  10. bestnyer berbasikal kat sana, dah ler kawasan sana berbukit2..naik moto pun mncabar lagi kan berbasikal..hehehe

    ReplyDelete
  11. wah.. terbaik bro.. aktiviti yang sangat menyihatkan..hehe

    ReplyDelete
  12. (y) sapa nk tolong amik pix ayu berkayuh ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena hire photog lah... hehehehe

      Delete
  13. bestnye...
    hb el sllu ajak el berbasikal..
    tp skun bila el ajak dia berbasikal dia xmo plak aaaaacaner hahaha

    ReplyDelete
  14. aktiviti yang menyihatkan badan sabil bersantai bersama kawan2..

    ReplyDelete
  15. wah..klu cheery maunya pengsan kepenatan..huhu

    ReplyDelete
  16. salam =)
    wahh syiok nyer dpt wat aktvti cmni..ngeeee

    ReplyDelete
  17. wahhh xtvt yg best dan mencabar ni.....

    ReplyDelete
  18. wahh.. mcm best...kalau ade geng nk gak g cuba.. :)

    ReplyDelete
  19. bestnya. dah lama tak pergi sini.

    ReplyDelete
  20. Cukup la pengalaman berbasikal kat Bukit Cerakah. Letih ooo tolak basikal. Hee~

    ReplyDelete

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Catatan Perjalanan - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger