Berbasikal di Pulau Pangkor

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng... Lama giler tak update blog ni coz atas kesibukan yang tak terhigga... Al-maklum lah sibuk berkempen untuk calon pilihan sempena Pilihanraya Umum Ke 13... hehehehe 

Kali ni nak berkongsi sikit cerita aku berbasikal di Pulau Pangkor, cerita tak banyak lah... banyak gambar lah kot...

Aku dan rakan-rakan berkunjung ke Pulau Pangkor, Perak untuk menjalankan beberapa aktiviti-aktiviti rekreasi kat sana, antara aktiviti yang kami jalankan adalah berbasikal mengelilingi Pulau Pangkor. Semua aktiviti kami diuruskan oleh Redah Alam Resources (013-4444655). 

Sebelum memulakan aktiviti berbasikal, kami di berikan sedikit taklimat keselamatan, dan kami juga dibekalkan dengan basikal.




dah dapat basikal sorangs atu, dah cuba try test basikal tu dan adjust mana yang patut, kami pon memulakan kayuhan. Opps... acara wajib, gambar beramai2 sebelum kayuh..


Selesai sesi bergambar, maka bermulalah kayuhan yang pada permulaannya agak santai, tetapi santai hanya seketika, bukit yang tinggi  menanti kami dihadapan..



bila bukit semakin tinggi, bermulalah acara MTB (Mari Tolak Basikal) hehehehehe



Lepas dah penat berkayuh, kami berehat kejap di Pantai Teluk Nipah sambil menghirup udara segar, dan menghabiskan bekalan yang dibawa.


 

Dah puas bersantai, kami meneruskan perjalanan....


Dalam perjalanan pulang, aku ditimpa kecelakaan, mcm serius bunyinya... Malang tidak berbau, aku terjatuh basikal dan mengalami sedikit kecederaan di bahagian kepala dan tangan. Tapi jangan risau coz kemalangan tersebut tidak menjejaskan tahap kehenseman aku. 
Gambar ni dirakamkan oleh sahabat aku, masa ni aku dibantu selepas terjatuh...

Rakan-rakan aku yang lain meneruskan perjalanan, aku juga meneruskan perjalanan dengan menaiki pajero yang escort kami. Sampai di tempat peginapan kami, aku diberi sedikit rawatan dan yang penting.. ada minum².. hehehehe

Andai korang-korang semua berminat nak buat aktiviti di Pulau Pangkor, boleh hubungi Redah Alam Resources (013-4444655). 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca...




Previous
Next Post »

27 comments

Write comments
Isabel Diaz
AUTHOR
9:36 PM delete

Bestnya tapi mesti penat.. Huhu..

Reply
avatar
9:53 PM delete

muda2 dulu selalu naik basikal...

Reply
avatar
10:23 PM delete

seronoknya kalau dapat join xtvt camni...tapi skrg geng2 dah bpecah...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Reply
avatar
11:54 AM delete

acara MTB tu mcm best je.. hihihi...

Reply
avatar
casablander
AUTHOR
12:54 PM delete

wah..berapa bayar utk aktvt ni?

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
12:55 PM delete

Murah jer.. try contact no yg saya bagi kat atas...

Reply
avatar
1:01 PM delete

Wahhh...kaki aku mst tak larat nak kayuh dh...lama gila tak naik beskal ni.

Reply
avatar
AiSyA LiEzA
AUTHOR
4:16 PM delete

bestnyer berbasikal :))

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
4:17 PM delete

x dapat bayangkan masa naik bukit tinggi tu
masa naik guna kancil hari tu sampai kena guna grear 1... hehehe

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
7:40 PM delete

bestnya aktiviti ni.. agak2 berapa RM untuk join yea?

Reply
avatar
casablander
AUTHOR
6:44 PM delete

huhu mcm best jer..nak jugak try... :P

Reply
avatar
8:42 PM delete

bestnyer berbasikal kat sana, dah ler kawasan sana berbukit2..naik moto pun mncabar lagi kan berbasikal..hehehe

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
5:22 AM delete

wah.. terbaik bro.. aktiviti yang sangat menyihatkan..hehe

Reply
avatar
afayufu
AUTHOR
2:46 PM delete

(y) sapa nk tolong amik pix ayu berkayuh ni?

Reply
avatar
el
AUTHOR
2:55 PM delete

bestnye...
hb el sllu ajak el berbasikal..
tp skun bila el ajak dia berbasikal dia xmo plak aaaaacaner hahaha

Reply
avatar
Mizz Aiza
AUTHOR
3:27 PM delete

aktiviti yang menyihatkan badan sabil bersantai bersama kawan2..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:04 PM delete

Yeszaa.. mmg aktiviti riadah yg sgt best... banyak lagi aktiviti best yang akan saya update dari masa ke semasa...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:05 PM delete

Alah.. penat mcm pergi gym jer...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:06 PM delete

skang pon muda lagi lah mama... hehehehe

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:06 PM delete

Huhuhu Mountain Bike... aka Mari Tolak Basikal.... mmg tersangatlah best azab dia...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
5:07 PM delete

Kena hire photog lah... hehehehe

Reply
avatar
mairamanja
AUTHOR
5:45 PM delete

wah..klu cheery maunya pengsan kepenatan..huhu

Reply
avatar
Cik Yaya
AUTHOR
7:09 AM delete

salam =)
wahh syiok nyer dpt wat aktvti cmni..ngeeee

Reply
avatar
10:12 AM delete

wahhh xtvt yg best dan mencabar ni.....

Reply
avatar
nida zin
AUTHOR
12:31 PM delete

wahh.. mcm best...kalau ade geng nk gak g cuba.. :)

Reply
avatar
Fyna Ahmad
AUTHOR
1:24 PM delete

bestnya. dah lama tak pergi sini.

Reply
avatar
Aida Ismail
AUTHOR
4:42 AM delete

Cukup la pengalaman berbasikal kat Bukit Cerakah. Letih ooo tolak basikal. Hee~

Reply
avatar