Gua Damai Extreme Park | Part 2


Hye guys.. petang ni ada plak nak update citer kat gua damai... Sapa yang belum baca part 1, korang bleh baca kat sini. So dipendekkan cerita, setelah buat abesilling, kami akan bergerak tracking di laluan yang telah ditetapkan. Sedikit taklimat keselamatan di beri dan doa dibacakan.
Pak Mus bagi taklimat tentang keselamatan
Mohon doa agar semuanya selamat. InsyaAllah

Seelesai doa, perjalanan kami pon bermula. Opps lupa plak nak bagitau, trip saya dan rakan² kali ni juga disertai oleh krew Rancangan Nasi Lemak Kopi O (TV9) bersama pengacara Luqman Hakim. masuk tv tuu... .


Perjalanan masih jauh


Yang baju oren tu guide kami n sebelh tu Luq NLKO
Taklimat mengenai tumbuhan yang ada di sekita Gua Damai
Perjalanan kami yang sepatutnya 1 jam, jadi agak lama jugak coz banyak berenti shooting dalam hutan ni. nanti diakhir citer aku tunjuk video dari NLKO TV9. Kami terus berjalan dan berhenti, dalam 2 jam lebih jugak. aku and the gang sampai ke tempat Flying Fox. Flying fox kat sini antara yang terpanjang di Malaysia ni.. (250M)
Lambat sebab bergambar
Ready nak buat zip line ataupun flying fox
 
Selesai je flying fox, kami rehat/makan/solat kat kawasan ni. ingat ye, apa yg kita buat jangan lupa SOLAT tau... Makanan disediakan oleh pihak Gua Dama Extreme Park, kira dah termasuk dengan pakej aktiviti sekali. Makanannya pon sedap...
Makan dan Rehat²


SOLAT tak ada alasan..
Dah selesai rehat di Lembah Damai, kami teruskan dengan aktiviti caving plak.. Kami di bawa ke Gua Ichibawa, nak tau nama dia Ichibawa, kena datang sendiri sini tanya Pak Mus.. hehehehe
Taklimat sebelum masuk gua


Cara nak bergerak, ikut keselesaan masing²







Dah selesai di Gua Ichibawa kami terus ke gua Cili Padi untuk aktiviti potholing, aktiviti yang aku rasa paling mencabar, iaitu turun dalam lubang gua dengan teknik abseilling setinggi 70m.


Hiking to Chili Padi Cave
Masa nak star potholing, huja lebat turun
Korang tgk, kecik je org tu kan.. sorry gambar kurang memuaskan.
thanks tv9 atas bantuan lampu limpah
Selesai jer potholing ni, kami berjalan keluar melalui jalan gua, sorry tak banyak gambar lepas tu sebab hujan lebat. 

Kalo korang berminat nak ke Gua Damai Extreme Park bleh klik SINI

bawah ni aku share citer kami dalam rancangan NLKO. korang tengoklah sendiri erk..



p/s : terima kasih kerana sudi membaca, sorry kalo gaya bahasa aku berterabur, aku tak pandai sangat berbahasa, tapi minat untuk berkongsi.. Adios
Previous
Next Post »

26 comments

Write comments
AyueJean AJ
AUTHOR
11:11 AM delete

Lama dah buat outdoor.....
Dulu selalu je beraktiviti luar ni....

Reply
avatar
11:37 AM delete

seronoknya...time komander UiTM dl, sll wat xtvx outdoor camni...rindu nk xtive blk =)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
12:25 PM delete

bestnya aktiviti.. xpnh join lg mcm ni.. (my parent terlalu say NO sgt.. maka teman dok di umah j lea dulu.. kini pun dok umah gak.. kui3)

Reply
avatar
4:22 PM delete

pernah try buat flying fox..smpi bawa menangis....sbb tak eprnah buat lngsung..rasa mcm bunuh diri je..ahahaha

Reply
avatar
Mizz Aiza
AUTHOR
4:36 PM delete

wah.. memang extreme kena abseiling tu,saya gayat.. Luq NLKO pun join juga ya..

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
6:27 PM delete

uik.. mr polie ke ni? heee

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:20 PM delete

so boleh mula buat kembali tu ayu..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:21 PM delete

Xtvt outdoor ni mmg best.. skang ni nak aktif, banyak je channel..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:21 PM delete

ajak parents tu skali...

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:22 PM delete

Hahaha pengalaman yg manis tu kan..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:23 PM delete

Hilangkan gayat anda... yup NLKO pon ada skali, dia mmg nak story utk rancangan NLKO..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
10:23 PM delete

yang mana satu...?

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
5:11 AM delete

Nie aktiviti sekolah erk?

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:06 AM delete

Nope... bukan.. ni aktiviti untuk ckgu2 sekolah.... kira mcm kelab cikguu2 yg minat aktiviti outdoor..

Reply
avatar
mamapp
AUTHOR
8:20 AM delete

wow bestnyer..

Reply
avatar
Dkna Abza
AUTHOR
9:55 AM delete

fizo omar tak join ye?

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
8:22 AM delete

Untuk segmen Aktiviti Lasak ni mmg Luq yg buat... job dia.. so tak ada lah fizo.....

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
12:49 PM delete

wah.. menarik betul aktiviti2 kat sana..

Reply
avatar
hana hadi
AUTHOR
3:51 PM delete

bestnyaa. kembara malam2 masuk gua..

Reply
avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
4:13 PM delete

siang2 lah tu hana hadi... gua tu gelap je manjang...

Reply
avatar
ct cheery
AUTHOR
12:33 PM delete

urmmm...minat plak nak join tp cheery xlasak..haha geli pacat..eh pacat ada tak??

Reply
avatar
el
AUTHOR
1:47 PM delete

ni lau amek gambar lam utan n gua sure ohsem ni :)

Reply
avatar
Nana Liena
AUTHOR
10:05 AM delete

rindunya nak broutdoor actviti..hehe.. dlu sllu la join..tak banyak sngt pun sbnarnya join.hehe.. sya pling benci hiking tp dalam benci tu suka jga.. :)

Reply
avatar
8:45 PM delete

menariknya... nak buat jga bnda2 extreme ne...^^

Reply
avatar
NARDtheNERD
AUTHOR
11:40 PM delete

hensem luq nasiklemakkopiO tu..
ehehe. :)

Reply
avatar
Ahmad Kamil
AUTHOR
3:54 PM delete

hhuuu..style style..teringin nak join aktiviti macam ni..seronok..=)

5 personaliti seorang bapa

http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/05/5-personaliti-seorang-bapa.html

Reply
avatar