Backpackers To Singapore Part 4

Salam semua.... Huhuhu berzaman nak update entry ke singapore ni... Hari tu aku nyaris2 kehilangan segala data dalam pc ni, angkara serangan virus, nak tau cerita pasal serangan virus tu, leh baca sini.

Kepada yang nak tgk entry backpacker ke singapore yang sebelum-sebelum ni, leh klik kat bawah ni


Dan akhirnya part 4 bersambungn kat sini, mungkin sebab germany menang world cup malam tadi, tu yang dapat semangat nak menaip entry blog ni walaupun tak berapa nak cukup tidur... huhuhu

Gambar ni tak ada kaitan dengan entry ni, sekadar pembakar semangat.
Back to story... Hari ni merupakan hari terakhir kami di singapore ni, Sebab dah jenjalan jauh semalam kat USS, kami membuat keputusan untuk keluar lewat sikit hari ni. Plan kami hari ni adalah untuk menjelajah semua shopping mall yang ada kat sini (kalau sempat lah) . Kami keluar dari hotel dalam jam 12 t/hari, Kami keluar terus bawak bag untuk balik. Destinasi pertama kami adalah Bugis Junction. Nak cari makan kat sana, pergerakan ke bugis junction kami naik bas je.. 

Nak melintas jalan ke bugis junction..
Dah sampai sini, perkara yang pertama kami cari adalah, Lunch.. Lapar sesangat doh, Jenjalan sini, kami terjumpa restoran favourite travelmate aku ni, Manhattan Fish Market. Apa lagi, kami pon makan lah kat sini.

Isi perut dulu..
Dah selesai makan sini, kami meneroka mall Bugis Junction. Actually Bugis Junction ni bersambung ngan Bugis + . Kami jenjalan windows shopping je, sebab harga kat sini agak mahal berbanding ngan Malaysia.

Dah habis ronda, kami decide nak ke Marina Bay Sands plak... Nak tgk apa yang menarik kat situ... Nak ke Marina bay Sands, senang je, naik MRT dan cari route yang turun di Marina Sand Bay.
Sampai je ke Marina Sands Bay, Kami terus membeli ticket ke Sands Skypark. Harga ticket dia SGD23.00 . Korang convert lah sendiri ke duit Malaysia ye...


Kami dibawa naik lif ke tingkat paling atas, 57 kalau tak silap aku... Dah sampai atas tu, kami pon menghayatilah permandangan kat atas tu.. Layan gambar ni ye..

Infinity Pool (hanya guset hotel je bleh guna)


Garden by the bay (dah macam citer avatar plak)


Permandangan dari atas Sands Sky Park
Kalau korang panas, leh jugak minum-minum kat atas ni, tapi harganya... Souvenier pon banyak jual kat atas ni. Dah puas duduk atas ni, main kejar-kejar atas ni, kami pon turun dan meronda di Shopping Mall yang ada kat bawah tu. Masa ni tekak dah mengidam starbucks, skali kat dalam mall ni tak ada starbucks lah plak... Ngah lepak-lepak, kami tengok map. Antara tempat menarik lagi yang kami lom pergi, Orchard Rd. Kami pon naik MRT dan turun di stesen sommerset. Sampai di Sommerset313 mall, kami cari starbucks dulu. Sambil lepak starbucks, kami terpaksa letak plaster kat kaki kami, coz dah melecet lah sbb pakai stokin nipis...


Permandangan dari starbucks
Dah selesai lepak sini, kami jalan kaki je ke orchar rd. tak jauh pon. Keadaan orchard road ni sangat lah best. Banyak tempat shopping, kedai souvenier, pendek kata korang kalau datang singapore, ni destinasi wajib lah... cam biasa.. Layan gambar dulu...

 









Kami jenjalan sini dan beli skit souvenier yang ada. Dah selesai, nilah destinasi terakhir kami, dan kami terus bergerak ke bus station. Sebelum naik bas, kami isi perut dulu, bas kami kul 12 malam. Naik je bas kami pon selamat beradu, Sebab keletihan, kami sedar je dah sampai KL. Tu lah serba sedikit perjalanan kami. Jumpa lagi next entry untuk journer yang akan lebih menarik. Yay..!!


Bubye...



Previous
Next Post »

34 comments

Write comments
budak
AUTHOR
2:35 PM delete

Bestnya travel. Gambar infinity pool tu smart :)

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:11 PM delete

Gambo x sempat nak edit, sbb malas... huhuhuhu Thanks budak...

Reply
avatar
NS
AUTHOR
6:32 PM delete

wahh! cantek2!!
nt nak jejak singapore.. walau singapore dkt je nihh ^^

lama jugak mnunggu sambungan nya ni.. hehe

Reply
avatar
Hans
AUTHOR
5:27 AM delete

wahhhh
hari tu pergi tak berkesempatan naik atas tu
cantiknya

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
1:07 PM delete

Assalamualaikum.

Polie..cantik weh gambar dari atas kat skypark tu.. ^^

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
1:19 PM delete

Thanks NS... sorry agak lambat sambungan dia....

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
1:21 PM delete

Thanks Hans...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
1:26 PM delete

Thanks Liana.... travelmate saya yang ambil gambar tu

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
3:39 PM delete

wah.. best giler dpt naik atas tu :)
nak gi USS pun xmampu :(

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:57 PM delete

Alah... x mahal sangat pon USS bro.... boleh je....

Reply
avatar
11:26 PM delete

gila style..bila lah daku dapat g. hahahaa...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:01 AM delete

Thanks... Bebila nak pergi pon bleh... dekat jer...

Reply
avatar
Santan Manis
AUTHOR
2:04 AM delete

Pergh!!! Meriah tu jalan2! :D teringin nk pergi, tunggulah nt ekonomi x berapa nk melecet boleh ah pergi :D

http://santanmanis.blogspot.com/2014/07/boleh-gelak-sampai-tertonggek-kalau.html

Reply
avatar
Obat Sakit
AUTHOR
9:55 PM delete

beauty travel
kalo ada virus di pc ya discan
tak mempan, format is yes

Reply
avatar
Zulham Efendi
AUTHOR
11:41 AM delete

wih,... kota singapura cantik sekali,.... gedungnya indah,...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
1:50 PM delete

Kalau Format, langsung habis datanya... Thanks Obat Sakit

Reply
avatar
Thomas Lee
AUTHOR
3:00 PM delete

Dah lama tak singgah Orchard Rd.

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:00 PM delete

Memang Meriah.. Thanks santan manis...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:00 PM delete

Memang betul Zulham... Thanks

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:02 PM delete

Thomas.. Tak jauh pon.. jom singgah lagi...

Reply
avatar
Ayuni Sara
AUTHOR
11:34 PM delete

Very nice pictures...jeles amat...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:38 PM delete

Thanks Ayuni Sara..... :)

Reply
avatar
9:51 AM delete

bestnya... bila lah nak pergi ni.. saya follow blog awak...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
6:24 PM delete

mmg best.... anytime je leh pergi.. dekat jer.. Thanks

Reply
avatar
Asyraf Azmi
AUTHOR
8:07 PM delete

gambar awak sangat cantik dan berkualiti,,
terbaikk..

apa kata singgah sini hehe

http://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/3-perkara-yang-boleh-menjatuhkan-sebuah.html

Reply
avatar
Miss Yana
AUTHOR
1:12 PM delete

wah bestnyer..tringin nk pergi tp blom ade kesempatan lagi.. huhu

Reply
avatar
sha dhira
AUTHOR
10:42 AM delete

tak berkesempatan lagi mo pergi sana.. :D
Bestnya lahai bercuti kan..
bw from, http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
3:49 PM delete

Memang sangat best... cari kesempatan ye nanti... Thanks Miss Yana

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
3:50 PM delete

Kesempatan bisa di cari... thanks sha dhira..

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
3:50 PM delete

Thanks Asyraf...

Reply
avatar
lovelywa
AUTHOR
4:46 PM delete

Infinity pool tu memang best..gayat sekejap nak mandi kolam..huhuh

Reply
avatar
noraisyah sya
AUTHOR
10:16 AM delete

hai...marila lawat blog saya lawatan ke bukit tinggi ,padang,sumatera aisyahpadang.blogspot.com

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:44 PM delete

Thanks lovelywa..

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
7:38 AM delete

InsyaAllah... Tq noraisyah sya

Reply
avatar