Monday, July 14, 2014

Backpackers To Singapore Part 4

Salam semua.... Huhuhu berzaman nak update entry ke singapore ni... Hari tu aku nyaris2 kehilangan segala data dalam pc ni, angkara serangan virus, nak tau cerita pasal serangan virus tu, leh baca sini.

Kepada yang nak tgk entry backpacker ke singapore yang sebelum-sebelum ni, leh klik kat bawah ni


Dan akhirnya part 4 bersambungn kat sini, mungkin sebab germany menang world cup malam tadi, tu yang dapat semangat nak menaip entry blog ni walaupun tak berapa nak cukup tidur... huhuhu

Gambar ni tak ada kaitan dengan entry ni, sekadar pembakar semangat.
Back to story... Hari ni merupakan hari terakhir kami di singapore ni, Sebab dah jenjalan jauh semalam kat USS, kami membuat keputusan untuk keluar lewat sikit hari ni. Plan kami hari ni adalah untuk menjelajah semua shopping mall yang ada kat sini (kalau sempat lah) . Kami keluar dari hotel dalam jam 12 t/hari, Kami keluar terus bawak bag untuk balik. Destinasi pertama kami adalah Bugis Junction. Nak cari makan kat sana, pergerakan ke bugis junction kami naik bas je.. 

Nak melintas jalan ke bugis junction..
Dah sampai sini, perkara yang pertama kami cari adalah, Lunch.. Lapar sesangat doh, Jenjalan sini, kami terjumpa restoran favourite travelmate aku ni, Manhattan Fish Market. Apa lagi, kami pon makan lah kat sini.

Isi perut dulu..
Dah selesai makan sini, kami meneroka mall Bugis Junction. Actually Bugis Junction ni bersambung ngan Bugis + . Kami jenjalan windows shopping je, sebab harga kat sini agak mahal berbanding ngan Malaysia.

Dah habis ronda, kami decide nak ke Marina Bay Sands plak... Nak tgk apa yang menarik kat situ... Nak ke Marina bay Sands, senang je, naik MRT dan cari route yang turun di Marina Sand Bay.
Sampai je ke Marina Sands Bay, Kami terus membeli ticket ke Sands Skypark. Harga ticket dia SGD23.00 . Korang convert lah sendiri ke duit Malaysia ye...


Kami dibawa naik lif ke tingkat paling atas, 57 kalau tak silap aku... Dah sampai atas tu, kami pon menghayatilah permandangan kat atas tu.. Layan gambar ni ye..

Infinity Pool (hanya guset hotel je bleh guna)


Garden by the bay (dah macam citer avatar plak)


Permandangan dari atas Sands Sky Park
Kalau korang panas, leh jugak minum-minum kat atas ni, tapi harganya... Souvenier pon banyak jual kat atas ni. Dah puas duduk atas ni, main kejar-kejar atas ni, kami pon turun dan meronda di Shopping Mall yang ada kat bawah tu. Masa ni tekak dah mengidam starbucks, skali kat dalam mall ni tak ada starbucks lah plak... Ngah lepak-lepak, kami tengok map. Antara tempat menarik lagi yang kami lom pergi, Orchard Rd. Kami pon naik MRT dan turun di stesen sommerset. Sampai di Sommerset313 mall, kami cari starbucks dulu. Sambil lepak starbucks, kami terpaksa letak plaster kat kaki kami, coz dah melecet lah sbb pakai stokin nipis...


Permandangan dari starbucks
Dah selesai lepak sini, kami jalan kaki je ke orchar rd. tak jauh pon. Keadaan orchard road ni sangat lah best. Banyak tempat shopping, kedai souvenier, pendek kata korang kalau datang singapore, ni destinasi wajib lah... cam biasa.. Layan gambar dulu...

 









Kami jenjalan sini dan beli skit souvenier yang ada. Dah selesai, nilah destinasi terakhir kami, dan kami terus bergerak ke bus station. Sebelum naik bas, kami isi perut dulu, bas kami kul 12 malam. Naik je bas kami pon selamat beradu, Sebab keletihan, kami sedar je dah sampai KL. Tu lah serba sedikit perjalanan kami. Jumpa lagi next entry untuk journer yang akan lebih menarik. Yay..!!


Bubye...



34 comments

Bestnya travel. Gambar infinity pool tu smart :)

Gambo x sempat nak edit, sbb malas... huhuhuhu Thanks budak...

wahh! cantek2!!
nt nak jejak singapore.. walau singapore dkt je nihh ^^

lama jugak mnunggu sambungan nya ni.. hehe

wahhhh
hari tu pergi tak berkesempatan naik atas tu
cantiknya

Assalamualaikum.

Polie..cantik weh gambar dari atas kat skypark tu.. ^^

Thanks NS... sorry agak lambat sambungan dia....

Thanks Liana.... travelmate saya yang ambil gambar tu

wah.. best giler dpt naik atas tu :)
nak gi USS pun xmampu :(

Alah... x mahal sangat pon USS bro.... boleh je....

gila style..bila lah daku dapat g. hahahaa...

Thanks... Bebila nak pergi pon bleh... dekat jer...

Pergh!!! Meriah tu jalan2! :D teringin nk pergi, tunggulah nt ekonomi x berapa nk melecet boleh ah pergi :D

http://santanmanis.blogspot.com/2014/07/boleh-gelak-sampai-tertonggek-kalau.html

beauty travel
kalo ada virus di pc ya discan
tak mempan, format is yes

wih,... kota singapura cantik sekali,.... gedungnya indah,...

Kalau Format, langsung habis datanya... Thanks Obat Sakit

Dah lama tak singgah Orchard Rd.

Memang Meriah.. Thanks santan manis...

Memang betul Zulham... Thanks

Thomas.. Tak jauh pon.. jom singgah lagi...

Very nice pictures...jeles amat...

Thanks Ayuni Sara..... :)

bestnya... bila lah nak pergi ni.. saya follow blog awak...

mmg best.... anytime je leh pergi.. dekat jer.. Thanks

gambar awak sangat cantik dan berkualiti,,
terbaikk..

apa kata singgah sini hehe

http://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/3-perkara-yang-boleh-menjatuhkan-sebuah.html

wah bestnyer..tringin nk pergi tp blom ade kesempatan lagi.. huhu

tak berkesempatan lagi mo pergi sana.. :D
Bestnya lahai bercuti kan..
bw from, http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

Memang sangat best... cari kesempatan ye nanti... Thanks Miss Yana

Kesempatan bisa di cari... thanks sha dhira..

Thanks Asyraf...

Infinity pool tu memang best..gayat sekejap nak mandi kolam..huhuh

hai...marila lawat blog saya lawatan ke bukit tinggi ,padang,sumatera aisyahpadang.blogspot.com

Thanks lovelywa..

InsyaAllah... Tq noraisyah sya


EmoticonEmoticon