Wednesday, May 14, 2014

Backpackers To Singapore Part 2

Hye semua...!! Apa khabar..?? Hari ni aku nak sambung lak cerita aku jenjalan kat singapore, Kepada yang belum baca citer part 1, leh baca sini .

Setelah menadpatkan rehat skit, mandi manda skit... Sambil-sambil tu kami sempat je belek tourist map yang kami mintak ngan hotel. Memula tanya kat 7E, dalam 8 Dollar, agak mahal. Sib baik tak beli, coz kat hotel leh mintak free je untuk tourist. Lepas tgk map, kami bercadang nak jenjalan ke Arab St. Kat situ nak cari makanan, and also nak tangkap2 gambar... Kali ni kami bergerak dengan bas. Sebagai panduan, kat singapore, kalau nak gerak guna public transport, korang kena beli kad, ala-ala kad touch n go. Boleh guna kat semua public transport kat singapore. 


Kad ezlink, Boleh beli kat 7E
 Masa dalam bas, kami tanya driver bas camner nak ke Arab St. Driver bas di Singapore ni sangat-sangat membantu. Sampai je kat Arab St. Kami cari makan dulu, lapor beb sbb dari pagi tak makan...

Jenjalan kat Arab St. Jumpa lah kedai nasi arab. Kami pon order lah 1 Mandy lamb, and 1 Mandy Chicken. 2 Juice buah... harga dia 47dolar. Mahal kan...?? Huhuhuhuhuhu...



Dah selesai makan, kami berjalan2 di sekitar Arab St. Ni lah hasil tangkapan dari kamera kami.






Lepas selesai makan, kami bercadang nak ke Merlion Park. Kami ke sana naik bas and mrt, dengan panduan dari orang tempatan. Sebenarnya kami ada tersesat jugak... Tapi berkat kesabaran, kami pon sampai di Merlion Park..


Malangnya.......


Masa kami sampai.. Merlion tengah masuk wad ICU..... so tak dapatlah nak bergambar ngan Merlion... Nampak gayanya kena repeat lagi lah ni...

Tapi suasana malam di Merlion Park sangatlah menarik, kita boleh tgk pertunjukan cahaya dari marina Sandbay... Sangat best lah...

Pertunjukkan Cahaya
 Dah puas lepak, menghirup udara segar, kami pon berjalan-jalan menuju ke destinasi wajib kami... Tadaaaa....


Yess..!! Destinasi wajib kami setiap kali kami mengembara... starbucks... Malam ni kami menghabiskan masa lepak and sembang-sembang kat sini... Bila hari dah malam, kami bergerak balik ke hotel... Dan tidooooo....

Tunggu Sambungan Part 3 plak erk...





29 comments

Lamanya la tak ke singapore..kali terakhir lepas upsr..

Saya ni lah kali pertama terjah singapore....

wah mcm best je..lama tak ke sana .. insyaAllah this year

Memang best..... dan backpackers ni agak jimat lah..... tunggu part 3, kompom lagi menarik...

xsabar tggu part berikutnya.lama dah x ke sana.macam teringin nk p lagi.mcm best je ala backpacker ni..hehe

InsyaAllah ada kelapangans aya tulis sambungannya...

SYOK NYER G SINGAPORE..

Gi jepun lagi syok bro....

dah rasa mcm tgk drama bersiri lak ni..hihi

cantik gambar2 tu.. niCe

Tambah-tambah lama plak nak tunggu sammbungan nya kan... hehehehehe

syok gila..berapa bajet tiket penerbangan ke singapore?pertunjukkan cahay tuh macam best je

Tak naik flight, naik bas je. Lebih kurang rm50 sehala..

Syok juga backpack kalau dapat kaki yg ngam.

Betul tu Thomas... Saya ngan travelmate saya ni memang ngam habis lah. Lepas ni ada je trip lain kami nak pergi. kami nak pusing satu dunia dengan backpackers style...

bestnya dpt travel..
wlaupon nk gi singapore xde la jauh mana kann.. ttp xpna jejak sana..haha

bestnyer travel, bila la CN nk ke sana yer ...

macam best jerr nasi arab tu hmmm nak kena pi try nie baru leh tau tul tak?

Travel memang best, mula dengan yg dekat dulu, InsyaAllah hujung tahun ni nak gi jauh skit.... Tunggu entrynya....

Cuti sekolah dah nak habis dah CN. Next school holiday plak erk...

Memang best..... tgk sampai licin gua makan...

bru perasan. canteknyaa pertunjukan cahaya tuuu.. indahnyaa =)

isk isk isk sampai hati tak ajak is pi makan heheheheee best best best

Nice photos. Skill!!

Nanti kita arrange trip blogger plak...

Thanks sis, Masih belajar...

Bukan saja cahaya, bunyi pon ada....

rindu pula nk ke singapore bila bc entry ni. sy pernah ke sana tapi tak sempat ke Universal Studio Singapore.


EmoticonEmoticon