README TO UNLOCK Virus Removal

Salam kengkawan semua....!!
Sebelum aku teruskan story aku hari ni, rasanya masih lom terlewat lagi kot untuk aku ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam..

Entry kali ni nak berdasarkan pengalaman aku sendiri. Minggu lepas aku cuba download satu software percuma, dalam proses download tu, antivirus aku ada warning yg software aku nak donnload tu ada virus, tapi aku ignore warning tu dan aku teruskan. Hasilnya yg aku dapat, Software aku tak dapat, yang aku dapat virus.

Your files are locked and encrypted with a unique RSA-1024 key!
To regain access you have to obtain the private key (password).
++++++++++++++++++++
To receive your private key (password):
Go to http://u5ubeuzamg54x5f3.onion.to and follow the instructions.
You will receive your private key (password) within 24 hours.
Your ID# is 28403489

If you can't find the page, install the Tor browser (https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en) and browse to
http://u5ubeuzamg54x5f3.onion
++++++++++++++++++++
BEWARE - this is NOT a virus.
The ONLY way to unlock your files/data is to obtain your private key (password) or you may consider all your data lost.
You have just 5 days before the private key (password) is deleted from our server, leaving your data irrevocably broken.
++++++++++++++++++++
LOCKED ON POSSESSION OF COPYRIGHTED MATERIAL AND SUSPICION OF (CHILD)PORNOGRAPHIC MATERIAL.

Kesan dia, semua file aku di lock, langsung tak boleh bukak. bila nak masuk ke link yang dia bagi pon tak boleh.... 

Masa ni rasa nak menangis je, semua kena lock..
Bukan sekadar dalam sistem yang kena lock, habis semua externak hard disk aku kena lock... Rasa nak menangis tau, segala-galanya berharga dalam tu....

Dengan air mata berlinangan aku membuat pertanyaan kepana En. Google camne nak solve masalah ni. Dan aku terjumpa lah dalam satu forum Romania cara nak setelkan problem aku ni, so aku pon mencuba lah (musykil, tetiba pandai bahasa rom)

Bagi yang dah kena, boleh cuba cara ni
1. Korang download software  dari sini
2. Run software tu, masa bukak, klik kat change parameter and klik kotak "delete encrypted files  
    when decrypted" 

3. Bila korang tekan scan, dia akan pilih satu file, so korang pilih je apa-apa file yang dah kena virus. 
    aku pilih file xxxx.img.LOCKED .

4. Dah pilih korang mula lah scan komputer korang. Proses scan ni agak lama dan jangan minimize 
    aplikasi tersebut masa dia tengah scan..


5. Yay...!! berjaya jugak setelah 5 hari aku bertungkus lumus, Korang tengok duration, 9 hours untuk 
    scan 1Tb portable hard disk. Dan utk hard disk dalam pc aku, aku amik masa 4 jam. Tapi   
    berbaloi untuk menunggu sebab harta aku dalam tu tak ternilai harganya.

Selamat Berjaya kepada mereka yang senasib dengan aku...

 

Previous
Next Post »

31 comments

Write comments
Mohd Huzaini
AUTHOR
11:31 AM delete

Pernah terkena juga macam ni. lepas tu sentiasa hati2 bila nak install software download dari internet. yang latest sekali baru ni terkena dekat Galaxy note 2 .Terima Kasih Kerana berkongsi.. iwhoz.com

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:02 AM delete

Mmmm... tak senang duduk kejap, coz semua file ni sangat berharga....

Reply
avatar
3:04 PM delete

virus adalah musuh dunia! mmg tak senang dduk klu gadget kita kena virus ;)

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
3:17 PM delete

Betul tu CN, mmg sgt geram bila terkena, sbb segalanya adalah sgt berharga... Terbantut nak sambung entry singapore... huhuhu

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
3:26 PM delete

Boleh pengsan kalau kena cam nih

Reply
avatar
7:41 AM delete

Salam Ramadhan. Mmg bahaya klu download sembarangan software ni...huhuhu.
Singgah sambil menabung mr.nuff (^^,)
Follow tuan rumah juga.

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:06 AM delete

Memang, hampir dah nak pengsan dah, segalanya berharga dalam tu....

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:07 AM delete

software tu download sbb nak guna, tapi tu lah.. dapat free gift ngan virus plak....

Reply
avatar
Sura Mohd
AUTHOR
12:09 PM delete

kalau kena cam ni memang gelabah la..dup dap dup dah..tak senang duduk..
nasib baik boleh selesai masalah ni..kalau tak lama la bertafakur depan pc..hihi..

Reply
avatar
10:49 AM delete

ijin download buat mengusir virus compi

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
2:44 PM delete

Betul tu kak, tambah2 benda dalam tu sangat berharga.....

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
2:44 PM delete

silakan sahabat....

Reply
avatar
HARITH SYAHMI
AUTHOR
6:07 AM delete

haish kena hati hati lps ni kalau terkena mcm ni mau menangis sebulan oo . haha

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
9:17 AM delete

Tau takpe... Thanks harith...

Reply
avatar
budak
AUTHOR
3:18 PM delete

nice info. tak pernah kena and harap takkan kena. hehe :) salam ramadan.

Reply
avatar
Hans
AUTHOR
4:21 PM delete

skrg laptop aku antivirus pun xder
hahahaha
skrg apa antivirus free yang terbaik yer bro?
ada cadangan x?

Reply
avatar
NS
AUTHOR
7:23 AM delete

nice sharing..

sekarang macam macam virus laa,.

nak download pon pikir banyak2 kali -,-

Reply
avatar
Obat Sakit
AUTHOR
10:04 PM delete

windows update selalu lakukan biar aman

Reply
avatar
12:13 AM delete

Kena lebih hati-hati lain kali yer.

Reply
avatar
3:31 PM delete

Ini la yang leceh kalau download software... huhu...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:22 PM delete

ya betul.. Thanks sahabat

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:22 PM delete

Thanks bro

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:23 PM delete

Saya pakai avast free je, actually avast dah warning, tapi saya disabled avast sbb nak download... so.. lepas ni kena percaya kat antivirus u..

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:23 PM delete

Betul tu... berhati2 lah...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:24 PM delete

Betul tu bro.. Thanks

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:24 PM delete

Tu lah... better beli yg jual kat pasar malam je kan...

Reply
avatar
Beni Muhaemin
AUTHOR
12:01 PM delete

mita link downloadnya dong Mr :D

Thanks - Tasik Cyber

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
3:04 PM delete

Boleh download di sini..
http://media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/EN/xoristdecryptor.exe

Reply
avatar
11:22 PM delete

Virus ada di mana2 ja. Harus hati2 ^_^

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
5:55 PM delete

Betul tu bro.. makin cangging teknologi, virus pon makin canggih...

Reply
avatar
Vix alexa
AUTHOR
11:28 AM delete

ini dia yang sy cari, memang virus komputer sangat lah berbahaya..

Reply
avatar