Tuesday, July 01, 2014

README TO UNLOCK Virus Removal

Salam kengkawan semua....!!
Sebelum aku teruskan story aku hari ni, rasanya masih lom terlewat lagi kot untuk aku ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam..

Entry kali ni nak berdasarkan pengalaman aku sendiri. Minggu lepas aku cuba download satu software percuma, dalam proses download tu, antivirus aku ada warning yg software aku nak donnload tu ada virus, tapi aku ignore warning tu dan aku teruskan. Hasilnya yg aku dapat, Software aku tak dapat, yang aku dapat virus.

Your files are locked and encrypted with a unique RSA-1024 key!
To regain access you have to obtain the private key (password).
++++++++++++++++++++
To receive your private key (password):
Go to http://u5ubeuzamg54x5f3.onion.to and follow the instructions.
You will receive your private key (password) within 24 hours.
Your ID# is 28403489

If you can't find the page, install the Tor browser (https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en) and browse to
http://u5ubeuzamg54x5f3.onion
++++++++++++++++++++
BEWARE - this is NOT a virus.
The ONLY way to unlock your files/data is to obtain your private key (password) or you may consider all your data lost.
You have just 5 days before the private key (password) is deleted from our server, leaving your data irrevocably broken.
++++++++++++++++++++
LOCKED ON POSSESSION OF COPYRIGHTED MATERIAL AND SUSPICION OF (CHILD)PORNOGRAPHIC MATERIAL.

Kesan dia, semua file aku di lock, langsung tak boleh bukak. bila nak masuk ke link yang dia bagi pon tak boleh.... 

Masa ni rasa nak menangis je, semua kena lock..
Bukan sekadar dalam sistem yang kena lock, habis semua externak hard disk aku kena lock... Rasa nak menangis tau, segala-galanya berharga dalam tu....

Dengan air mata berlinangan aku membuat pertanyaan kepana En. Google camne nak solve masalah ni. Dan aku terjumpa lah dalam satu forum Romania cara nak setelkan problem aku ni, so aku pon mencuba lah (musykil, tetiba pandai bahasa rom)

Bagi yang dah kena, boleh cuba cara ni
1. Korang download software  dari sini
2. Run software tu, masa bukak, klik kat change parameter and klik kotak "delete encrypted files  
    when decrypted" 

3. Bila korang tekan scan, dia akan pilih satu file, so korang pilih je apa-apa file yang dah kena virus. 
    aku pilih file xxxx.img.LOCKED .

4. Dah pilih korang mula lah scan komputer korang. Proses scan ni agak lama dan jangan minimize 
    aplikasi tersebut masa dia tengah scan..


5. Yay...!! berjaya jugak setelah 5 hari aku bertungkus lumus, Korang tengok duration, 9 hours untuk 
    scan 1Tb portable hard disk. Dan utk hard disk dalam pc aku, aku amik masa 4 jam. Tapi   
    berbaloi untuk menunggu sebab harta aku dalam tu tak ternilai harganya.

Selamat Berjaya kepada mereka yang senasib dengan aku...

 

31 comments:

  1. Pernah terkena juga macam ni. lepas tu sentiasa hati2 bila nak install software download dari internet. yang latest sekali baru ni terkena dekat Galaxy note 2 .Terima Kasih Kerana berkongsi.. iwhoz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm... tak senang duduk kejap, coz semua file ni sangat berharga....

      Delete
  2. virus adalah musuh dunia! mmg tak senang dduk klu gadget kita kena virus ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CN, mmg sgt geram bila terkena, sbb segalanya adalah sgt berharga... Terbantut nak sambung entry singapore... huhuhu

      Delete
  3. Boleh pengsan kalau kena cam nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang, hampir dah nak pengsan dah, segalanya berharga dalam tu....

      Delete
  4. Salam Ramadhan. Mmg bahaya klu download sembarangan software ni...huhuhu.
    Singgah sambil menabung mr.nuff (^^,)
    Follow tuan rumah juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. software tu download sbb nak guna, tapi tu lah.. dapat free gift ngan virus plak....

      Delete
  5. kalau kena cam ni memang gelabah la..dup dap dup dah..tak senang duduk..
    nasib baik boleh selesai masalah ni..kalau tak lama la bertafakur depan pc..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, tambah2 benda dalam tu sangat berharga.....

      Delete
  6. ijin download buat mengusir virus compi

    ReplyDelete
  7. haish kena hati hati lps ni kalau terkena mcm ni mau menangis sebulan oo . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe... Thanks harith...

      Delete
  8. nice info. tak pernah kena and harap takkan kena. hehe :) salam ramadan.

    ReplyDelete
  9. skrg laptop aku antivirus pun xder
    hahahaha
    skrg apa antivirus free yang terbaik yer bro?
    ada cadangan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pakai avast free je, actually avast dah warning, tapi saya disabled avast sbb nak download... so.. lepas ni kena percaya kat antivirus u..

      Delete
  10. nice sharing..

    sekarang macam macam virus laa,.

    nak download pon pikir banyak2 kali -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... berhati2 lah...

      Delete
  11. windows update selalu lakukan biar aman

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul.. Thanks sahabat

      Delete
  12. Kena lebih hati-hati lain kali yer.

    ReplyDelete
  13. Ini la yang leceh kalau download software... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah... better beli yg jual kat pasar malam je kan...

      Delete
  14. mita link downloadnya dong Mr :D

    Thanks - Tasik Cyber

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download di sini..
      http://media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/EN/xoristdecryptor.exe

      Delete
  15. Virus ada di mana2 ja. Harus hati2 ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro.. makin cangging teknologi, virus pon makin canggih...

      Delete
  16. ini dia yang sy cari, memang virus komputer sangat lah berbahaya..

    ReplyDelete