Tuesday, February 26, 2013

Timbang blog anda..




Salam sejahtera


Kali nak share ngan korang semua cara nak timbang blog/speed test, Rasanya ramai yang dah tahu, tapi aku tak kira, aku nak citer jugak..

1. Korang masuk ke laman ni http://www.iwebtool.com/speed_test
2. Masukkan url blog korang..

 3. lepas tu korang tekan "check", dan lihatlah hasilnya..


Selamat mencuba..

p/s : ni lah jadinya bila nak buat entry time busy.. hehehehehe 

14 comments:

  1. wah, nice info kawan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak timbang blog... nak g timbang jap... hehehe
      http://www.zahidahwahid.com/2013/02/tak-kenal-maka-tak-cinta/

      Delete
  2. beratnye blog ct..hihi..tp syg nk buang gajet sume..adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita... berat jugak ni..

      Delete
  3. #Domain name Size Local Time
    puterahelmei.blogspot.com 126.79 KB 0.11 seconds

    thankz for the info

    ReplyDelete
  4. blog lisa ringan lah juga, hehe tapi kalau masa internet slow tu taktau nak kata apalah,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe thanks lisa..

      Delete
  5. tiap kali akk psg widget atau godek sana sini,mesti wajib nk timbang berat blog.kalau brt mulalah gelabah =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kekadang widget tu membantu kita... huhuhuhu

      Delete
  6. wow keren infonya and sangat bermanfaat dan dapat digunakan..slmt sore..

    ReplyDelete