Timbang blog anda..




Salam sejahtera


Kali nak share ngan korang semua cara nak timbang blog/speed test, Rasanya ramai yang dah tahu, tapi aku tak kira, aku nak citer jugak..

1. Korang masuk ke laman ni http://www.iwebtool.com/speed_test
2. Masukkan url blog korang..

 3. lepas tu korang tekan "check", dan lihatlah hasilnya..


Selamat mencuba..

p/s : ni lah jadinya bila nak buat entry time busy.. hehehehehe 
Previous
Next Post »

14 comments

Write comments
kategori-tips
AUTHOR
11:18 AM delete

wah, nice info kawan.. :)

Reply
avatar
ms.antz
AUTHOR
6:44 PM delete

lama tak timbang blog... nak g timbang jap... hehehe
http://www.zahidahwahid.com/2013/02/tak-kenal-maka-tak-cinta/

Reply
avatar
C.T.K
AUTHOR
4:31 AM delete

beratnye blog ct..hihi..tp syg nk buang gajet sume..adeh

Reply
avatar
Putera Helmei
AUTHOR
8:57 AM delete

#Domain name Size Local Time
puterahelmei.blogspot.com 126.79 KB 0.11 seconds

thankz for the info

Reply
avatar
sa mic
AUTHOR
8:08 PM delete

blog lisa ringan lah juga, hehe tapi kalau masa internet slow tu taktau nak kata apalah,huhu

Reply
avatar
Rossa Calla
AUTHOR
11:07 PM delete

Ngam2 100....

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
1:30 PM delete

sama lah kita... berat jugak ni..

Reply
avatar
9:56 AM delete

tiap kali akk psg widget atau godek sana sini,mesti wajib nk timbang berat blog.kalau brt mulalah gelabah =))

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:11 AM delete

My Pleasure

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:13 AM delete

Tapi kekadang widget tu membantu kita... huhuhuhu

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
10:13 AM delete

Hehehehe thanks lisa..

Reply
avatar
indonesia2000
AUTHOR
4:23 PM delete

wow keren infonya and sangat bermanfaat dan dapat digunakan..slmt sore..

Reply
avatar
Mia Liana
AUTHOR
11:40 AM delete

wahhhh slim gitu..

Reply
avatar