Tuesday, January 13, 2015

Jagung Bakar Kg. Baru

Salam geng....
Huhuhuhu dah berkarat dah blog ni, lama tak update. Memacam sebab lah tak update, tapi sbb utama mood ber blog ni datang kejap-kejap je kot... Huhuhuhu

Kali ni nak citer pasal makan... Mmmm mesti sedap kan....

Korang pernah makan jagung bakar tak..?? Sure pernah kan, tapi dalam bebanyak tempat yg aku pernah makan, aku rasa tempat ni paling best. Sedapnya tu maybe dia ada satu sos atau perencah rahsia. Memula dia bakar jagung ni camtu je, dah separuh masak dia akan sapu sos kat jagung lepas tu dia bakar balik, dah hampir2 nak masak pon dia akan sapu balik sos tu. Bau dia memang terbaeek lah...





Kalau kengkawan nak cuba, bleh pergi ke Kg baru, Kuala Lumpur. Masuk ikut pintu gerbang kampung baru, dalam 100 meter akan nampak gerai ni sebelah kanan. Tapi stall ni bukak petang sampai malam kot, kalau pergi pepagi tak ada lah....

Harga, tak mahal sangat, dalam RM3 sebatang...

Korang leh try, dijamin puas hati...

Chow...

19 comments:

  1. dah lama tak makan jagung bakar...setakat nie yg sedap pernah dicuba dekat cameron highlands

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu jauhnya kat cameroon highlands... jom gi CH makan jagung bakar... Thanks Cik Puan Rann

      Delete
  2. mcm menarik je..nak try ler nanti

    ReplyDelete
  3. simple sahaja tap nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap sgt bro...

      Delete
  4. Woaahhh.. favourite saya tu.. jagung bakaq.. dulu kini n selamanya...

    ReplyDelete
  5. ni yg nk mencar ijagung ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom... sedap kan jagung dia....

      Delete
  6. Replies
    1. mmg sedap Tuan, must try...

      Delete
  7. murah jugak tu rm3 tp jauh dari tempat saya hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mintak resipi dari dia...

      Delete
  8. sedap nih, sambil di dampingi kekasih makan bedua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu saya x pernah buat lagi mcm tu...

      Delete
  9. sedap nya bau, tercium aromanye sampe kamar ku

    Nonton Film subtitle Indonesia

    ReplyDelete
  10. Aduhaiiiii... Sos rahsia apakah ituuuu, terliur pulak petang petang macam ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau terliur kena pergi singgah tu...

      Delete