Jagung Bakar Kg. Baru

Salam geng....
Huhuhuhu dah berkarat dah blog ni, lama tak update. Memacam sebab lah tak update, tapi sbb utama mood ber blog ni datang kejap-kejap je kot... Huhuhuhu

Kali ni nak citer pasal makan... Mmmm mesti sedap kan....

Korang pernah makan jagung bakar tak..?? Sure pernah kan, tapi dalam bebanyak tempat yg aku pernah makan, aku rasa tempat ni paling best. Sedapnya tu maybe dia ada satu sos atau perencah rahsia. Memula dia bakar jagung ni camtu je, dah separuh masak dia akan sapu sos kat jagung lepas tu dia bakar balik, dah hampir2 nak masak pon dia akan sapu balik sos tu. Bau dia memang terbaeek lah...





Kalau kengkawan nak cuba, bleh pergi ke Kg baru, Kuala Lumpur. Masuk ikut pintu gerbang kampung baru, dalam 100 meter akan nampak gerai ni sebelah kanan. Tapi stall ni bukak petang sampai malam kot, kalau pergi pepagi tak ada lah....

Harga, tak mahal sangat, dalam RM3 sebatang...

Korang leh try, dijamin puas hati...

Chow...
Previous
Next Post »

20 comments

Write comments
Cik Puan Rann
AUTHOR
5:38 PM delete

dah lama tak makan jagung bakar...setakat nie yg sedap pernah dicuba dekat cameron highlands

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
6:59 AM delete

Huhuhu jauhnya kat cameroon highlands... jom gi CH makan jagung bakar... Thanks Cik Puan Rann

Reply
avatar
12:41 PM delete

mcm menarik je..nak try ler nanti

Reply
avatar
Thomas Lee
AUTHOR
9:19 AM delete

simple sahaja tap nampak sedap

Reply
avatar
Semut Senyum
AUTHOR
1:02 AM delete

Woaahhh.. favourite saya tu.. jagung bakaq.. dulu kini n selamanya...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:48 PM delete

Jom try..

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:48 PM delete

Memang sedap sgt bro...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
4:49 PM delete

Jom....

Reply
avatar
8:04 PM delete

ni yg nk mencar ijagung ni

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
9:33 AM delete

Jom... sedap kan jagung dia....

Reply
avatar
Thomas Lee
AUTHOR
1:12 PM delete

mcm sedap je

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
9:21 AM delete

mmg sedap Tuan, must try...

Reply
avatar
syasandeul
AUTHOR
11:43 AM delete

murah jugak tu rm3 tp jauh dari tempat saya hahaha :)

Reply
avatar
Vix alexa
AUTHOR
11:21 AM delete

sedap nih, sambil di dampingi kekasih makan bedua..

Reply
avatar
3:13 PM delete

sedap nya bau, tercium aromanye sampe kamar ku

Nonton Film subtitle Indonesia

Reply
avatar
Fairuz Aqilah
AUTHOR
4:51 PM delete

Aduhaiiiii... Sos rahsia apakah ituuuu, terliur pulak petang petang macam ni!

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
11:26 AM delete

Boleh mintak resipi dari dia...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
11:26 AM delete

Huhu saya x pernah buat lagi mcm tu...

Reply
avatar
mrpolie
AUTHOR
11:28 AM delete

Kalau terliur kena pergi singgah tu...

Reply
avatar
el
AUTHOR
9:23 AM delete

uiii sedapnya jagung..lama plak x mkn jagung
perghh jagung bakar mmg best

Reply
avatar